ABD'de temerrüt tehdidi sürüklenirken

Yaşanan enflasyon karşısında doların değer kaybetmesi, banka krizi ve nakit sıkıntısı yaşayan ABD, şimdi de temerrüde düşme endişesi içinde. BRICS ülkeleri ise doları tahtından indirebilecek yeni bir ortak para birimi üzerinde çalışıyor.

ABD'de temerrüt tehdidi sürüklenirken
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD, hükümetin borçlarını ödemek için ödünç alabileceği para miktarının üst sınırı olan ve temerrüde yol açabilecek 31.4 trilyon dolarlık borç limitine ulaştığını açıkladı.

Daha önce yaptığı bir açıklamada, “ABD temerrüde düşerse, dünyanın başı derde girer” demesine rağmen ABD Başkanı Joe Biden, Kongre liderleri ile 12 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi planlanan borç limitine ilişkin görüşmeyi de erteledi.

Halihazırda enflasyonun Nisan ayında yüzde 0.4 yükseldiği ülkede, ABD Merkez Bankası (FED), enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışlarını sürdürüyor.

Buna ek olarak ABD’de nakit sıkıntısı ve ülkenin 4 büyük bankasını iflasa sürükleyen kriz de devam ediyor. Financial Times'ta yer alan habere göre ise ilerleyen günlerde yaklaşık 113 bankanın daha Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun (FDIC) tarafından ‘özel değerlendirmeye’ alınması bekleniyor.

Bakmadan Geçme