• Haberler
  • Dünya
  • ABD 2020'de Suriye'ye ağır yaptırımlar getiren Sezar Yasası'nı genişletiyor.

ABD 2020'de Suriye'ye ağır yaptırımlar getiren Sezar Yasası'nı genişletiyor.

Washington'ın ABD yaptırımları altında bulunan Esad'ın liderliğindeki herhangi bir Suriye hükümetiyle ilişkileri tanıması veya normalleştirmesini yasaklıyor.

ABD 2020'de Suriye'ye ağır yaptırımlar getiren Sezar Yasası'nı genişletiyor.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti'den milletvekilleri, Esad yönetimiyle ilişki kuranları tehdit eden bir yasa tasarısı sundu. Tasarının ana hatları şöyle:

Washington'ın ABD yaptırımları altında bulunan Esad'ın liderliğindeki herhangi bir Suriye hükümetiyle ilişkileri tanıması veya normalleştirmesini yasaklıyor. 2020'de Suriye'ye ağır yaptırımlar getiren Sezar Yasası'nı genişletiyor.

ABD Dışişleri Bakanı'nın 5 yıl boyunca her yıl Kongre'ye Esad hükümetiyle normalleşmeye karşı koymak için bir strateji sunması şartı getiriyor. Buna Suriye hükümeti ile Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve diğerleri arasındaki diplomatik toplantıların bir listesinin sunulması da dahil. 

Batı medyasına konuşan kaynaklar "Türkiye ve Arap ülkelerine, Esad hükümetiyle muhatap olmaları halinde ağır sonuçlarla karşılaşabileceklerine dair uyarı" dedi.
 

Bakmadan Geçme