Levent Adıgüzel

Selam ver selam al

Levent Adıgüzel

Selam ver selam al sloganı ile Kayseri caddelerindeki bilbordları dolduran Erva ‘erdemlerimizlevarız’ platformunu dikkat çekici güzel çalışmasından dolayı tebrik ediyorum

İnsanların içine kapandığı yalnızlaştığı , yalnızlaştırıldığı , yalnızlığa mahkum edildiği günümüzde selamı yaygınlaştırmanın önemine dikkat çeken gayet güzel bir çalışma olmuş.

Yıllar önce bir sahil kentinde sabah yürüyüşünde dikkatimi çeken bir olayla karşılaşmıştım , sahil boyunca yaklaşık on kilometrelik kordon yürüyüşünde dikkat ettim kimsenin yüzü gülmüyor, kimse kimseye selam dahi vermiyordu geldikten sonra birkaç yakın dostuma durumun vehametinden bahsetmiş neler yapılabilirliği konusunda fikir alışverişinde bulunmuştuk.

Bugün Kayseri sokaklarında görmüş olduğumuz afiş bana yıllar öncesindeki bu hatıramı hatırlattı

Peygamber efendimizin ‘selamı yayınız’ hadisi şerifi ve yine bu minvalde Nisa suresi 86.ayette buyrulduğu üzere ‘Bir selamla selamlandığınızda, daha güzel bir selamla, yahut aynıyla karşılık veriniz. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını tutmaktadır.’ Emri gereği aramızdaki selamı yaygınlaştırmalı ve karşımızdaki muhatabımıza selam vererek kendisine bizden bir zarar gelmeyeceğini işaret etmeliyiz.

Art niyetin olmadığından en ufak bir şüphemin olmadığını ifade ederek ufak bir eleştiri getirmek istiyorum. Selam vermenin şekline takılmaksızın hayırlı sabahlar, selam , merhaba , iyi akşamlar , günaydın gibi kelimelerin yanı sıra dinimizin gereği olan selamı peygamber efendimizin lisanı ile ‘ selamun aleyküm’ şeklinin yayınlarda afişlerde yer almaması en iyi tabirle gözden kaçmıştır diye ümid ediyorum.Bir art niyet aramıyorum ama proje bu yönüyle eksik kalmış tam amacına ulaşmamıştır diye düşünüyorum.

Proje ekibinden mevcut afişlerdeki eksikliğin eksik telaffuzun ilave edilmesi konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyorum

Yazarın Diğer Yazıları