Yapay zeka insanlığın yok olmasına yol açabilir

ChatGPT'yi geçen yıl piyasaya sürerek belki de insanlığın kaderini değiştiren OpenAI ve Google Deepmind'ın başkanları dahil sektörün en önde gelen yüzlerce ismi, yapay zekanın insanlığın yok olmasına yol açabileceği konusunda yine yeniden uyarıda bulundu.

Yapay zeka insanlığın yok olmasına yol açabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BD merkezli Yapay Zeka (YZ) Güvenliği Merkezi'nin web sitesinde tek cümlelik bildiri yayımlandı: "YZ'den yok olma riskini azaltmak, pandemi ve nükleer savaş gibi diğer toplumsal ölçekli risklerin yanısıra küresel bir öncelik olmalıdır." 

Bildiriye imza atan yüzlerce isim arasında ChatGPT üreticisi OpenAI'nin CEO'su Sam Altman, Google DeepMind'ın CEO'su Demis Hassabis, Anthropic'ten Dario Amodei, yapay zekadan kaynaklanan riskler hakkında daha önce uyarı yayımlayan Dr. Geoffrey Hinton, Montreal Üniversitesi'nin bilgisayar bilimleri profesörü Yoshua Bengio gibi en önde gelen isimler var.

Meta'da da çalışan Prof. Yann LeCunn ise 'bu kıyamet uyarılarının abartılı olduğunu' söyledi.  Başka birçok uzman da benzer şekilde yapay zekanın insanlığı yok edeceği korkusunun, gerçekçi olmadığı ve sistemlerdeki önyargılılık, taraflılık gibi mevcut sorunlardan dikkatleri dağıttığı görüşünde.

Bakmadan Geçme