Wagner Lideri Prigojin: 'Birliklerimizi Bakhmut'tan çekiyoruz'

Rus paralı asker grubu Wagner, Ukrayna'da kontrol altına aldığı Bakhmut'u Rus ordusuna devretmek için yavaş yavaş çekileceklerini duyurdu.

Wagner Lideri Prigojin: 'Birliklerimizi Bakhmut'tan çekiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rus paralı asker grubu Wagner, Ukrayna’da kontrol altına aldığı Bakhmut’u Rus ordusuna devretmek için yavaş yavaş çekileceklerini duyurdu.

Rus paralı asker grubu Wagner’ın kurucusu Yevgeniy Prigojin ülkenin doğusunda yer alan Bakhmut’taki birliklerin çekilmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Prigojin, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Wagner askerlerinin Ukrayna’da kontrol altına aldığı Bakhmut’tan çekilmek üzere hazırlandıklarını ve kenti Rus ordusuna bırakacaklarını duyurdu. Rusya’nın kentteki kontrolü kaybetme riskine karşı Wagner askerlerinin savunma için geri dönebileceğini kaydeden Prigojin, “Bugün birliklerimizi Bakhmut’dan çekiyoruz” dedi.

1 Haziran’a kadar çekilecekler

Yevgeniy Prigojin, geçtiğimiz hafta Wagner askerlerinin Bakhmut’u tamamen ele geçirdiğini duyurmuş, kenti 1 Haziran’a kadar Rus ordusuna teslim etmeyi planladıklarını ifade etmişti. Aylardır çatışmaların sürdüğü Bakhmut’ta 20 binden fazla kayıp verdiklerini açıklayan Prigojin, Rusya’nın Ukrayna’yı silahsızlandırma hedefinin kendi aleyhine sonuçlandığını, Ukrayna ordusunun Batılı ülkelerin silah tedariki ve eğitimleriyle daha fazla güçlendiğini ifade etmişti. Wagner’in kurucusu Prigojin daha önce de üst düzey Rus askeri yetkililerini hedef almış, Rusya’yı birliklerini desteklemedikleri için eleştirerek çok ihtiyaç duydukları cephane sağlanmazsa birliklerini kentten çekmekle tehdit etmişti.

Bakmadan Geçme