• Haberler
  • Ekonomi
  • TOSYALI Holding, Dünyanın En Büyük Çatı Üzeri Güneş Enerji Santrali ile Yeşil Üretime Öncülük Ediyor

TOSYALI Holding, Dünyanın En Büyük Çatı Üzeri Güneş Enerji Santrali ile Yeşil Üretime Öncülük Ediyor

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan TOSYALI Holding, sürdürülebilirlik ve yeşil üretim alanında attığı önemli adımlarla dikkat çekmeye devam ediyor.

Holding, İskenderun Sarıseki tesislerinde gerçekleştirdiği 2,5 milyar dolar değerindeki yatırım ile nitelikli ve yeşil çelik üretimine odaklanıyor. Bu proje sayesinde yüksek fırınlara göre yüzde 70, geleneksel ark ocaklarına göre yüzde 30 daha düşük karbon ayak izine sahip bir üretim gerçekleştiriliyor

TOSYALI Holding, çevreye duyarlı üretim vizyonuyla sadece çelik üretiminde değil, aynı zamanda enerji üretiminde de büyük adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin CEO'su Fuat TOSYALI, yaptığı açıklamada, "Mevcut tesislerimizi karbonsuz çelik üretecek şekilde baştan sona yeniliyoruz. 120 milyon dolarlık yatırım bedeli ile 235 MW kurulu güce sahip güneş enerji santrali projesini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bu projenin yanı sıra TOSYALI Holding, Endüstri 4.0 uygulamalarını üretim süreçlerine entegre ederek dijital dönüşümü en iyi şekilde değerlendiren dünya çelik sektörünün önde gelen örneklerinden biri haline geldi. Şirket, üretimde verimliliği artırmak ve kaynak kullanımını optimize etmek için teknolojiye olan yatırımlarını sürdürüyor.

TOSYALI Holding aynı zamanda otomotiv sektöründe de güçlü adımlar atmaya devam ediyor. BMC'nin yüzde 51 hissesini satın alarak büyüme stratejisini güçlendiren şirket, yeni yatırımların katkısıyla 2023 yılı cirosunu 10 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

TOSYALI Holding'in yeşil üretim ve sürdürülebilirlik alanındaki bu başarılı adımları, Türkiye'nin sanayi sektöründeki çevreci dönüşümünün öncü örneklerinden biri olarak göze çarpıyor.

Bakmadan Geçme