Rusya, Odessa'da depo ve sosyal tesisi vurdu

Rusya'nın Odessa'ya düzenlediği hava saldırısında bir gıda deposu ve sosyal tesiste yangın çıktı. Alevlerin itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü belirtildi.

Rusya, Odessa'da depo ve sosyal tesisi vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya’nın Odessa’ya düzenlediği hava saldırısında bir gıda deposu ve sosyal tesiste yangın çıktı. Alevlerin itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü belirtildi.

Rusya, dün gece saatleri boyunca Ukrayna’nın çeşitli noktalarına hava saldırısı düzenledi. Rus birlikleri, Karadeniz kıyısındaki Odessa’da yerleşim alanları, sosyal tesis ve bir gıda deposunu hedef aldı. Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Gerashchenko yaptığı açıklamada, Rus ordusunun 8 adet X-22 füzesi ile gerçekleştirdiği saldırıda sosyal tesiste ve depoda yangın çıktığını ifade etti. Yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanın yandığını kaydeden Gerashchenko, saldırıya ilişkin yaralı ve can kaybı bilgisi olmadığını belirtti.

Ukrayna Güney Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Natalia Humeniuk ise yaptığı açıklamada, “Saldırı, bölgede yaşayanlara kıyı şeridinin bugün bir sosyal alan değil cephe hattı olduğunu hatırlattı” dedi. Füzelerin isabet ettiği bölgelerde çıkan yangınların söndürüldüğünü ifade eden Humeniuk, "Köy evlerinin, sosyal tesislerin vurulması, düşmanın insanların hayatlarını yeniden kurmaya çalıştığı yerleri hedef aldığı anlamına geliyor" dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, dün gece saatlerinde ülkenin farklı noktalarını hedef alan Rusya’ya ait İran yapımı 35 insansız hava aracının imha edildiğini açıklamıştı.

Bakmadan Geçme