Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Enderun Eğitim Vakfı'na Ziyarette Bulundu ve Eğitimcilerle Buluştu

Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Enderun Eğitim Vakfı'na ziyaret gerçekleştirdi ve vakıf bünyesindeki eğitimcilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Enderun Eğitim Vakfı'na Ziyarette Bulundu ve Eğitimcilerle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programa, Diyanet İşleri Başkanı Müşaviri Ahmet Belada ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Adem Çatak da katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Ağırman, vakfın eğitimcilerinin sorularını yanıtladı ve Hz. Muhammed'in eğitim metoduyla ilgili konuştu. Ayrıca, bu metotların nasıl uygulanabileceği konusuna da değindi.

Ağırman, aynı zamanda İlkadım dergisinin yazarlarından biri olup konuşmasında, vakfın kurucusu olan eğitimci, yazar, alim ve mütefekkir merhum Zeki Soyak'ı rahmetle anarak ondan öğrendiği "Rahle Eğitimi" kavramına dikkat çekti. Günümüzde yaşadığımız sorunlardan birinin bu yöntemin unutulması ve sonucunda öğrenciler ile eğitimciler arasındaki bağın kopması olduğunu vurguladı.

Eğitim konuşulduğunda öğretmenliğin önemine de vurgu yapan Ağırman, konuşmasını, Peygamber Efendimiz'in "Ben sadece muallim (öğretmen) olarak gönderildim." hadis-i şerifini örnek vererek tamamladı.

'Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Enderun Eğitim Vakfı'na Ziyarette Bulundu ve Eğitimcilerle Buluştu

Bakmadan Geçme