MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kuruluyor

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bünyesinde, Milli İstihbarat Akademisi kurulacak. Konuyla ilgili gerekli resmi düzenlemeler yapıldı.MİT, Milli İstihbarat Akademisi'nin kurulması için harekete geçti. Gerekli resmi düzenlemelerin yapılmasının ardından, lisans üstü eğitim-öğretim kurumu olacak Milli İstihbarat Akademisi'nin kurulması faaliyetlerine başlanıldı.

MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kuruluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MİT, Milli İstihbarat Akademisi’nin kurulması için harekete geçti. Gerekli resmi düzenlemelerin yapılmasının ardından, lisans üstü eğitim-öğretim kurumu olacak Milli İstihbarat Akademisi’nin kurulması faaliyetlerine başlanıldı.

Konuyla ilgili olarak MİT Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “9 Şubat 2023 tarihli ve 32099 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7437 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 7’inci maddesi ile 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nda yeni bir düzenleme yapılmıştır.

2937 sayılı Kanuna eklenen ek 3’üncü madde ile MİT bünyesinde; Milli İstihbarat Akademisi adıyla, istihbarat ve milli güvenlik ile ilgili alanlarda lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapmak üzere bir yükseköğretim kurumu kurulması hüküm altına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme