Milli Savunma Bakanlığın'den Yunanistan'a tepki

Türk-Yunan ilişkilerine 'Pontus Rumları' krizi de eklendi

Milli Savunma Bakanlığın'den Yunanistan'a tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar:

Yunanistan makamlarının Pontus iddialarını tamamıyla reddediyoruz. Zira her türlü akıl ve mantıktan uzak bu iddeallar tarihi gerçekleri çarpıtma çabasından başka bir şey değildir.

Yunan siyasetçilerinin tarihi hiç bir bilgi ve belgeye dayanmayan söylemlerinin tamamı Yunan halkını kandırmaya yönelik yalandır ibretliktir.

Türk milletinin geçmişinde yüz kızartıcı bir gerçeklik arayanlar, kendilerini aldatmaktan başka bir sonuç elde edemezler!

100 yıl öncesine ilişkin hayaller kuranlar, öncelikle aynaya bakmalıdır.

Bu açıdan Yunan siyasiler tebaası olduğu Osmanlı Devleti'ne isyan ettiği süreçte Tripoliçe'de ve 1919-1922 yılları arasında Anadolu'yu işgal girişiminde atalarının kan doduran mezalimleriyle yüzleşmeli aynı şekilde Anadolu'da ne işlerinin olduğunun cevabını vermelidir.

Sonuç olarak kirli tarihlerindeki mezalim ve katliyamları görmek istemeyenler bunu örtmek için giriştikleri kirli algı oyunlarından bir sonuç elde edemeyecek tarih önündeki sorumluluklarından asla kurtulmayacaklardır.

 

MSB tepkisinin nedeni:

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, Atina'nın Elliniko-Agrirupoli semtinde inşa edilmesi planlanan "Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı”nın tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Pontus Rumları’nın Anadolu’daki varlığının trajik bir şekilde son bulduğunu söyledi. Sakelaropulu ayrıca Pontus Rumları’nın “zulüm, katliam, şiddetli İslamlaştırma ve korkunç bir barbarlık” ile sistematik ve metodik bir şekilde soykırıma uğradığını iddia etti. Bu nedenle Rumların anavatanlarını terk ederek sığınmacı durumuna düştüklerini öne sürdü.

Bakmadan Geçme