Medvedev: Ukrayna'ya verilen silahlar ne kadar yıkıcı olursa nükleer kıyamet senaryosu da o kadar yakın olur

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Ukrayna'ya sağlanan silahlar ne kadar yıkıcı olursa nükleer kıyamet olarak adlandırılan senaryo da o kadar yakın olur dedi.

Medvedev: Ukrayna'ya verilen silahlar ne kadar yıkıcı olursa nükleer kıyamet senaryosu da o kadar yakın olur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, "Ukrayna’ya sağlanan silahlar ne kadar yıkıcı olursa nükleer kıyamet olarak adlandırılan senaryo da o kadar yakın olur" dedi.

ABD’nin Ukrayna’ya F-16 savaş uçağı gönderilmesine yeşil ışık yakmasına Rusya’dan tepkiler sürüyor. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev

çalışma ziyareti kapsamında geldiği Güneydoğu Asya ülkesi Laos’un başkenti Vientiane’de açıklamalarda bulundu. Medvedev, "Ukrayna’ya ne kadar çok silah sağlanırsa dünya o kadar tehlikeli bir hal alır ve bu silahlar ne kadar yıkıcı olursa ’nükleer kıyamet’ olarak adlandırılan senaryo da o kadar yakın olur" ifadelerini kullandı. Batılı ülkelerin Ukrayna’ya silah desteğinin sadece çatışmaların uzamasına yol açtığını söyleyen Medvedev, "Kiev rejiminin askeri birliklerini güçlendirmeyi hedefleyen eylemler, sonuç olarak tek bir şeye neden oluyor. Ölümlerin artması ve çatışmaların uzaması" diye konuştu.

"Rusya, içerisinde NATO olduğu için AUKUS ve QUAD’ı düşman ittifaklar olarak görüyor"

Medvedev ayrıca AUKUS (Avustralya, İngiltere, ABD üçlü güvenlik anlaşması) ve QUAD (ABD, Avustralya, Hindistan, Japonya dörtlü güvenlik diyaloğu) gibi yapıları NATO üzerinden hedef aldı. Medvedev, "NATO, AUKUS ve QUAD gibi yapılara dahil olduğu için Rusya bu ittifakları düşman ittifaklar olarak görüyor. Bu ittifakların ve kurduğu ilişkilerin ülkemizle ilgili tarafsız olduğu açıktır. Kurulmakta olan ittifaklar (AUKUS ve QUAD), bu bölge ülkelerine bölge dışı ülkelerle ortaklıklar oluşturmaktadır. Diğerleri gibi bu ittifakları da böyle görüyoruz. Çünkü NATO bölgede giderek güçleniyor" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme