Konutta fiyatları düşürecek hamle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konut fiyatlarının artışını kontrol altına almak ve vatandaşların konutlara daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla Hazine'ye ait arazilerin imara açılacağını duyurdu.

Bakan Özhaseki, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, özellikle depremden sonra yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle arz ve talep dengesinin bozulduğuna dikkat çekti. Deprem sonrası evini kaybeden 1 milyon 900 bin vatandaşın olduğunu ve devletin 325 bin aileye kira yardımı sağladığını belirtti. Ayrıca, deprem bölgelerinden gelen vatandaşların başka şehirlerde ev kiralayarak fiyatları artırdığını söyledi.

Bakan Özhaseki, bu sorunu çözmenin yolunun arzı artırmaktan geçtiğini vurguladı. Bu çerçevede, deprem konutlarının inşaatına devam edildiğini ve ardından arazi parselasyonu ve altyapı hazırlığıyla arzın artırılacağını açıkladı. Ayrıca, müteahhit firmalarının yüksek maliyetler nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle çalıştığına dikkat çekerek, bu durumun konut fiyatlarını yükselttiğini belirtti.

Bakan Özhaseki, Milli Emlak'a ait arazilerin bakanlıklarının yetkisi altında olduğunu ve bu arazilerin kullanılacağını söyledi. Meclis açıldığında yeni bir yasa çıkaracaklarını ve bu yasada Hazine'ye ait arazilerin de yer alacağını belirtti. Bu sayede vatandaşların konut sorununun çözüleceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme