• Haberler
  • Yerel
  • Kayseri'de Yasal Olmayan Görsel Materyaller Kaldırılacak!

Kayseri'de Yasal Olmayan Görsel Materyaller Kaldırılacak!

AK Parti Kayseri Teşkilatının 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için Kayseri'de yasal olmayan bölgelerde bulunan, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan tüm siyasi görsel, afiş ve brandaların kaldırılması için Seçim Kuruluna verdiği dilekçe, tüm siyasi partilerin onayıyla kabul edildiği belirtilmiştir.

Bu çerçevede, 4 Mart Pazartesi tarihinde verilen dilekçe sonucunda 5 Mart Salı günü alınan kararla birlikte tüm siyasi partilerin onayını almıştır.

Karara göre, Kayseri'de bulunan görsel afiş ve brandaların izin verilen yerler dışında asılmış olduğu tespit edilmiş ve 298 sayılı kanun ile Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle, konut sahibi vatandaşlar tarafından asılanlar haricindeki tüm yasal olmayan görsel, afiş ve brandaların kaldırılacağı bildirilmiştir.

Kolluk kuvvetleri tarafından 6 Mart Çarşamba tarihinden itibaren Kayseri'de yasal olmayan bölgelerde bulunan tüm siyasi görsel, afiş ve brandaların kaldırılacağı belirtilmiştir.

AK Parti Kayseri Teşkilatının dilekçesinde, tüm siyasi partiler tarafından yasal olmayan görsel, afiş ve brandaların kaldırılması için talepte bulunulduğu ifade edilmiştir. Bu talebin Seçim Kurulu tarafından kabul edilerek, kolluk kuvvetleri tarafından uygulanacağı belirtilmiştir.

Bakmadan Geçme