Kabine Toplantısı Gündemi: Emekli Bayram İkramiyesi ve 8. Yargı Paketi Öne Çıkıyor

Kabine Toplantısı Gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek olan kabine toplantısı, emekli bayram ikramiyelerine yapılan artış iddiaları ve 8. Yargı Paketi'nde yer alan düzenlemelerle gündeme geliyor. İddialara göre, bayram ikramiyelerine yapılan 3 bin TL'lik artışın ödeme tarihi merak konusu.

Yargı Paketi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek, içerisinde bayram ikramiyesinin artırılmasına yönelik düzenlemeyi de barındırıyor. Ancak, bu düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını bekliyor ve Resmi Gazete'de yayımlanacak.
Kabine toplantısının ana gündem başlıkları arasında ekonomik gelişmeler, F-16 meselesi, öğretmen atamaları, terörle mücadele ve Gazze'ye İsrail saldırıları bekleniyor. Toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli aylıklarıyla ilgili son açıklamaları da gündemde yer alacak.

Son zamlarla birlikte emekli ikramiyeleri 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılmıştı. 8. Yargı Paketi kapsamında görüşmeleri devam eden emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik madde önceki gün kabul edilmişti. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylaması ve Resmi Gazete'de yayımlanması süreci tamamlanmadan ödemenin ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmış değil.

Bakmadan Geçme