• Haberler
  • Ekonomi
  • İstanbul Kentsel Dönüşümünde Müjde: 1,5 Milyon TL Destek Paketi!

İstanbul Kentsel Dönüşümünde Müjde: 1,5 Milyon TL Destek Paketi!

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yeni yapılar için yardım verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre hak sahiplerine konut için 700 bin TL'ye kadar hibe, 700 bin TL'ye kadar kredi ve 100 bin TL tahliye desteği verilebilecek.

İstanbul Kentsel Dönüşümünde Müjde: 1,5 Milyon TL Destek Paketi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasıyla, İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için hak sahiplerine büyük destekler sağlanacak. Yeni düzenleme uyarınca, konut sahiplerine 700 bin TL'ye kadar hibe ve aynı miktarda kredi, iş yerleri için ise yine 350 bin TL'ye kadar hibe ve kredi imkanı sunuluyor. Ayrıca, taşınma sürecinde hak sahiplerine 100 bin TL bir defaya mahsus tahliye yardımı verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar, İstanbul içindeki yürütülecek kentsel dönüşüm projelerini kapsıyor. Eğer yıkılacak yapının bulunduğu parsellerde geliştirilen yeni projeler eski yapıların 1.5 katını aşarsa, bu desteklerden yararlanılamayacak.

Kredi olanakları kullanıcılar için oldukça cazip koşullarda sunuluyor. İlk 12 ay faizsiz olan kredi ödemeleri, 120 ay vadeyle planlanıyor. Geri ödeme süreci faizsiz dönem bitiminde güncellemelerle başlayacak ve krediye başvururken hak sahibinin gelir durumu veya kredi puanı dikkate alınmayacak. Kredi geri ödemelerinin yönetimi Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda İstanbul'da başlatacakları "Yarısı Bizden" kampanyasıyla sağlayacakları desteklerin kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracağını vurguladı. Bakan Özhaseki, toplam 1,5 milyon TL'lik bir destek paketiyle kentsel dönüşümün ivme kazanacağını belirtti.

Bakmadan Geçme