• Haberler
  • Politika
  • İslam dünyası olarak birlik içinde ortaklık geliştirmek zorundayız.

İslam dünyası olarak birlik içinde ortaklık geliştirmek zorundayız.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşananlar tüm insanlığın vicdanını sızlatmaktadır.

İslam dünyası olarak birlik içinde ortaklık geliştirmek zorundayız.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Gazze’ye yönelik kara harekatı, bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir. Hemen ateşkes ilan edilmeli ve insani yardım için koridor oluşturulmalıdır" dedi.

“Gazze’de masum sivilleri hedef alan saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Gazzelilerin yurtlarından sökülerek atılmasına razı gelmeyeceğiz. Bu sadece Filistin’in değil Mısır’ın, Beyrut’un, Ürdün’ün istikrarsızlaşmasına yönelik olacaktır” dedi.

Bölgemiz tam manasıyla dönüm noktasındadır. Ya daha büyük savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz” dedi.

“Bu kez daha büyük bir yıkımın ve ölümün yaşandığını görmekteyiz. Özellikle elektriğin ve suyun kesilmesi daha büyük bir insani felakete yol açmakta. Temel problem, ölüm ve yıkım arttıkça buna olan reaksiyon da daha fazla olacak” dedi.

"İki devletli çözümün bir an önce hayata geçirilmesi için başta Batılılar olmak üzerine harekete geçilmesi gerekiyor" dedi.

“Bazı Avrupa ülkelerinin topluca Gazze’ye yönelik yıkımı ve felaketi kınamamaları, engellememeleri çok ciddi bir çifte standart oluşturmakta. Bu da dünyadaki zaten bozulmakta olan dengeleri daha bozucu bir rol üstlenmekte” dedi.

Bakmadan Geçme