İran'ın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran'ın diplomasi yolunu reddetmesi halinde tüm seçeneklerin masada olduğunu belirtti ve 'İran'ın nükleer savaş elde etmesine izin vermeyeceğiz' dedi.

İran'ın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceğiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Washington'da düzenlenen İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) 2023 Politika Zirvesi'nde konuştu.

İsrail ve ABD arasındaki ortaklığın hayatın her alanına yayıldığına dikkati çeken Blinken, hükümetler arasındaki işbirliğinin halklar arasındaki bağlarla güçlendirildiğini ifade etti.
Blinken, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin iki ilişkileri daha da geliştirmek için çalışmaya devam ettiğini vurgulayarak, "İsrail-ABD ilişkisi ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığıyla güvence altına alınmıştır. Bu bağlılık müzakere edilemez" dedi.
ABD'nin İsrail'e askeri ve mali yardım aktardığını, iki ülkenin ortak askeri tatbikat ve araştırma-geliştirme çalışmaları yürüttüğünü belirten Blinken, "İsrail güçlü oldukçaAmerika daha güvende olur" diye konuştu.

Blinken, İsrail'in meşruluğunu sorgulayan girişimlerle de mücadele ettiklerini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Konseyi gibi forumlarda İsrail'i yalnızlaştırma ve hedef alma çabalarına karşı geldiklerini kaydetti.

'İsrail'in karşılaştığı en büyük tehdit İran rejimidir'

İsrail'in birçok tehlikeyle karşı karşıya olduğunun altını çizen Blinken, "Ancak İsrail'in karşılaştığı en büyük tehdit İran rejimidir" ifadesini kullandı.

Blinken, Rusya'nın İran'a silah desteği sağladığını iddia ederek, "İran'ın nükleer savaş elde etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Biden yönetiminin İran'a yönelik diplomasi, ekonomik baskı ve caydırıcılık politikaları uyguladığını kaydeden Blinken, "Eğer İran diplomasi yolunu reddederse, Başkan Biden açık bir şekilde İran'ın nükleer silah edinmesini engellemek için tüm seçeneklerin masada olduğunu birçok kez tekrar etti" ifadelerini kullandı.

Blinken, ABD'nin İsrail'in güvenliğine katkı sağlamak için aynı zamanda bölge ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye katkı sunduğunu söyledi.

Bakmadan Geçme