Enderûn Gönüllüleri, Kozaklı'da Bir Araya Geldi

Enderûn Gönüllüleri, bu yılın buluşmasını Kapadokya'nın termal merkezi Kozaklı'da gerçekleştirdi. Türkiye'nin dört bir yanından farklı yaş gruplarından yüzlerce Enderun gönüllüsü, 2-3 Aralık 2023 tarihlerinde Divaisib Termal Resort Hotel'de bir araya geldi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından Gazze'deki zulme karşı mücadele eden Filistin halkının başarısı için yapılan dua ile başladı. Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu'nun selamlama konuşmasının ardından Enderûn Eğitim Vakfı İstişare Kurulu Başkanı Nurettin Soyak'ın açılış hitabıyla ilk oturum tamamlandı.

Enderûn Gönüllüleri, Kozaklı'da Bir Araya Geldi

Programın ikinci oturumunda aile temalı bir panel düzenlendi. Uzman Vaiz Abdülkerim Temizcan, "Kur'an ve Sünnette Aile" konusunda yaptığı sunumda, aile birlikteliğini korumanın temel unsurlarını şu şekilde sıraladı: sevgi beraberliği, seccade beraberliği, sofra beraberliği, seyahat beraberliği ve sayfa beraberliği. Temizcan, aynı zamanda eşler arasındaki iletişim, danışma ve değer verme konularına da vurgu yaptı.

Programa katılan Uzman Vaiz Mehmet Toker, "Anne Baba ve Çocuk İletişimi" üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Toker, aile içi iletişimin açık olması gerektiğini vurgulayarak, çocuklar ve eşler arasında anlayışlı bir iletişimin önemini vurguladı. İletişimde öfke kontrolünün elzem olduğunu belirten Toker, öfkeli davranışların telafisinin zor olduğunu ifade etti

Enderûn Gönüllüleri, Kozaklı'da Bir Araya Geldi

Programın son bölümünde Bilişim Uzmanı Aydın Çatak, "Teknoloji ve Nitelikli Zaman" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Çatak, teknolojinin hâkim olduğu bir dünyada bedenlerin değil, zihinlerin işgal altında olduğunu belirtti. Sosyal medyanın etkisi üzerine konuşan Çatak, insanların internet üzerinden paylaştıkları her şeyin artık izlenebildiğine dikkat çekti.

Programın ilk günü, panelistlere Enderûn Eğitim Vakfı tarafından tablo hediye edilerek tamamlandı. İkinci günün ilk programında Enderûn Eğitim Vakfı teşkilatlarının bilgilendirme sunumları yapıldı. Şubelerin yöneticileri, kendi illerinde gerçekleştirdikleri eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İkinci programda Eğitim Komisyonu ve Medya Komisyonu tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi. Meslek kulüplerinin tanıtımlarının ardından Mustafa Yayla hocanın duası ile toplu fotoğraf çekimi yapılarak program sona erdi.

Enderûn Gönüllüleri, Kozaklı'da Bir Araya Geldi

Bakmadan Geçme