Enderun Eğitim ve Gençlik Tesisleri Konya'da Hızla Yükseliyor

Enderûn Eğitim Vakfı Konya Şubesi içerişinde gençlik merkezi, öğrenci yurdu kreş ve anaokulu gibi çeşitli alanda hizmet verecek bölümlerin yer alacağı Enderun Eğitim ve Gençlik Tesisleri'nin temeli kısa süre önce atıldı.

Enderun Eğitim ve Gençlik Tesisleri Konya'da Hızla Yükseliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tesislerin inşaatının “Vakıf; yorgunu dinlendiren misafirhane, yetimi barındıran yurt, yoksulu güldüren yuvadır.” düsturu ile yapıldığı ifade edildi. 
 

  "Gençliğin Yarınlarını Burada İnşaa Ediyoruz”

Konya’da hizmet vermek üzere gençlik merkezi, öğrenci yurdu, kreş ve anaokulu olarak üç bağımsız bloktan oluşan tesisin inşaatı hızla yükseliyor.
Yapımı devam eden gençlik merkezi bölümü tamamlandığında sosyo-kültürel faaliyetler,  atölyeler, sanatsal faaliyetler,  konferans ve seminerlerin düzenlenmesi hedefleniyor.  

Gençlik merkezi, geleceğin teminatı olan gençlerin güzel ahlak sahibi, bilgili, donanımlı, ufku geniş, kişisel becerilerinin farkında bireyler olarak yetişmesi amacı ile faaliyet gösterecek. Gençlik merkezinde kafeterya, etüt odaları, çok amaçlı salonlar, atölyeler  ve spor salonu da yer alacak.

Enderun Eğitim ve Gençlik Tesisleri Konya'da Hızla Yükseliyor

Öğrenci yurdu bölümü ise şehir dışından veya civar ilçelerden gelen öğrencilerin güven içinde kalabilecekleri, üç öğün sıcak yemek ikramının yapılacağı, aile sıcaklığında bir yuva olarak inşa ediliyor. 130 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu içerisinde 4'er kişilik odalar, etüt salonu, konferans salonu, çamaşır odaları, valiz odaları, mutfak, yemekhane, idari ofisler, teras ve mescit gibi alanlar yer alıyor. 
Kreş ve anaokulu olarak 220 kişiye kadar hizmet verecek bölümde ise  aile refahını geliştirmek ve çocukların fiziksel, zihinsel, psiko-sosyal gelişimsel süreçlerini tamamlamalarına yardımcı olmak amaçlanıyor.

Enderun Eğitim ve Gençlik Tesisleri Konya'da Hızla Yükseliyor

Bakmadan Geçme