• Haberler
  • Dünya
  • Dragon uzay aracını taşıyan Falcon-9 roketi başarıyla fırlatıldı

Dragon uzay aracını taşıyan Falcon-9 roketi başarıyla fırlatıldı

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'e ait 4 mürettebatın bulunduğu Dragon uzay aracı Falcon-9 roketi ile başarılı bir şekilde fırlatıldı.

ABD’li Uzay Taşımacılığı Şirketi SpaceX, Dragon Uzay Aracını Falcon-9 Roketi İle Başarılı Bir Şekilde Fırlattı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in ortak yürüttüğü "Crew-8" görevi, 4 mürettebatıyla birlikte başladı. Dragon uzay aracını yörüngeye taşıyan Falcon-9 roketi, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden TSİ 06.54’te başarılı bir şekilde fırlatıldı.

Fırlatma sonrasında Falcon-9 roketinin yeniden kullanılabilirlik özelliğine sahip ilk aşama güçlendiricisinin, Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndaki İniş Bölgesi 1’e (LZ-1) başarıyla döndüğü açıklandı. Mürettebatın, yaklaşık 24 saatlik yolculuktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ulaşması bekleniyor. Burada 180 günlük görev süresince 200’den fazla bilimsel deney gerçekleştirecekler.

Fırlatma öncesi yaşanan gecikmeler, Intuitive Machines’e ait Ay’a iniş aracının aynı rampadan fırlatılması ve sonrasında oluşan hava şartları nedeniyle meydana geldi. İlk olarak 28 Şubat’a ertelenen fırlatma, daha sonra yaşanan hava şartları nedeniyle günümüze ertelenmişti.

Bakmadan Geçme