Diriliş Buluşmaları Nevşehir'deydi

Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen ve ilgiyle takip edilen 'Diriliş Buluşmaları'nın son durağı Nevşehir oldu.

9 Mart Cumartesi akşamı yapılan ve Nevşehir halkının yoğun teveccühüne mazhar olan programa Enderûn Eğitim Vakfı Genel İstişare Kurulu Başkanı Nureddin Soyak, Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız, Dr. Öğretim Üyesi Abdulaziz Kıranşal ve Doğu Türkistan Ulemaları Derneği’nin önemli isimlerinden Alimcan Buğda konuşmacı olarak katıldı. Programın takdimini ise İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç yaptı.

Diriliş Buluşmaları Nevşehir'deydi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezindeki programda, Doğu Türkistan başta olmak üzere Gazze ve diğer mazlum coğrafyalarda yaşanan işkence, zulüm ve mağduriyetler konuşuldu.

Diriliş Buluşmaları Nevşehir'deydi

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın takdimini yapan İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç, Gazze'ye yardım gemileri gönderilmesi için yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Oruç, farklı ülkelerde vicdanı Gazze için kanayan insanların da bulunduğu yardım gemilerinin kısa süre içinde Gazze’ye doğru yola çıkacağını belirtti.

Diriliş Buluşmaları Nevşehir'deydi

Doğu Türkistanlı alim Alimcan Buğda ise Filistin ve Doğu Türkistan’da uzun yıllardır devam eden zulümlere dikkat çekerek; “7 Ekim'den beri Gazze büyük bir vahşetle karşı karşıya kalmış durumda. Maalesef İslam dünyası ve insanlık sınıfta kaldı. Doğu Türkistan'da da 2017'den beri soykırım uyguluyor. Bu halkın tamamını Çin'in eğitim kampı dediği kamplara hapsediyor ve Doğu Türkistan halkı kendi inancından, kültüründen, değerlerinden yoksun bırakmaya çalışıyor" dedi.

Diriliş Buluşmaları Nevşehir'deydi

“Acziyeti kanıksamış Müslümanlar, İsrail’in asıl projesidir”

Türkiye’nin tanınmış alimlerinden Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız ise şunları söyledi: "İşgalci İsrail’in Fırat’la Nil arası diye bir hayalinin olduğunu hepimiz biliyoruz. İşgalciler, sadece Fırat’la Nil arasındaki toprakların tapusunu mu almaya çalışıyor? Derin düşündüğümüz zaman siyonistler; Gazze, Kudüs ve Akdeniz’de istedikleri gibi tüm Müslümanların hayattan umudunu kesmiş olmasını istiyor. Acziyeti kanıksamış Müslümanlar, İsrail’in asıl projesidir. Her birimiz, umudumuzu, heyecanımızı ve azmimizi daima yüksek tutmanın gayreti içinde olmalıyız. İzlediği dizi filmden bile vazgeçemeyen, filmi bile boykot edemeyen. Direncini dört beş ay saklayamayan nesil, bizim için Kudüs'ün duvarlarından daha büyük bir kayıptır. Beyinlerimizin çökmesiyle Kudüs şehrimizin çökmesi arasında karşılaştırma yapalım. Kudüs er geç Allah'ın izniyle gelecek. Peki beyni felç olmuş nesilleri kim geri getirecek. Pısırıklığı kanıksayan dört ay deterjanı bile boykot edemeyen nesil, Gazze'de şehit olan nesilden daha büyük bir kayıptır”.

Diriliş Buluşmaları Nevşehir'deydi

“İslam ülkeleri Gazze için harekete geçmelidir”

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Abdulaziz Kıranşal ise; “Gazzeli onurlu ve izzetli Müslümanlar 155 gündür, iki milyar İslam aleminin, 57 İslam ülkesinin gözünün önünde bir yandan siyonistlerin füzeleriyle bir yandan da susuzluk ve salgın hastalıkla mücadele ediyor. Nerede insan hakları savunucuları.  Her kim ki Hamaslı kardeşlerimize terörist diyorsa onlar ikiyüzlü, yalancı ve sahtekarların ta kendileridir. Burada tam 155 günden beri dünyanın bütün süper güçlerinin desteklediği işgalcilere karşı mücadele eden kardeşlerimize destek olmak için toplandık. Kardeşlerimiz orada bir yandan bombalarla mücadele ediyorlar, bir yandan açlıkla karşı karşıyalar. Yalnızca protestolarla ve kınamalarla İsrail’in duracağı yoktur. İsrail’in istediği de budur. İsrail istiyor ki, ben işgal edeyim, siz kınayın. Ben şehirleri yakıp yıkayım, siz yeniden imar edin. Ben öldüreyim, siz ağıt yakın. Hayır, biz bunu reddediyoruz. İsrail’e işlediği suçların bedelini ödetecek bir düzen kurulmadıkça dün Suriye’ye, Irak’a, Afrika’ya ağladık, bugün de Gazze’ye ağlıyoruz. O yüzden üzerimizdeki en önemli mesuliyetlerden bir tanesi de İslam ülkelerinin liderlerinin bir araya gelebilmeleri için onları teşvik edebilmek ve cesaretlendirebilmektir” diye konuştu.

Enderûn Eğitim Vakfı Genel İstişare Kurulu Başkanı Nureddin Soyak da konuşmasında Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanların mazlumların yanında olması gerektiğinin altını çizerek; “Gafletten kurtulmamız gerekiyor. Bunun için de tek yol, Kur’an’ı anlamak ve yaşamakla mümkündür. Gazze’de zulüm devam ediyor. Biz güçlü bir şekilde mazlumların yanında olamadığımız sürece de devam edecektir. Müslümanların birbirlerine sahip çıkmaları gerekiyor” dedi.

Program, yapılan konuşmaların ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme