Dezenformasyon Bülteni'nin 71. sayısını yayımladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni'nin 71. sayısını yayımladı. Bültende, Cumhurbaşkanı Seçimi'ne ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Dezenformasyon Bülteni'nin 71. sayısını yayımladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nce, Dezenformasyon Bülteni'nin 71. sayısı yayımlandı.

Bültende, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en düşük memur maaşı için verdiği 22 bin TL müjdesi net tutar değil, brüt tutardır. En düşük memur maaşı net 17 bin TL olacak" iddiasının doğru olmadığı belirtildi. Temmuz ayında en düşük memur maaşının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği üzere net 22 bin TL olacağı bildirildi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan "Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'a verdiği mülakatta, 'Sinan Oğan'ın isteklerine boyun eğmeyeceğim' dedi." iddiası da yer alan bültende, mülakatın incelendiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, böyle bir ifade kullanmadığının tespit edildiği açıklandı.

CNN International'dan Becky Anderson’ın, "İlk turdaki adaylardan Sinan Oğan’ın ikinci turda kendisine destek verip vermemesinin ne kadar önemli olduğu ve destek durumunda karşılık olarak bir teklifte bulunup bulunmayacağı" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Ben bu tür pazarlıkları hiç sevmem. Bugüne kadar da hiç bu tür pazarlıklara girmiş birisi değilim. Kaldı ki bu seçim bitmiş bir seçim. Bu seçimden sonra da artık bu işin kaderini belirleyecek olan halkımın bizzat kendisidir" dediği aktarıldı.

CNN için haberi hazırlayan Tamara Qiblawi ve Işıl Sariyüce'nin "Bu arada Erdoğan, CNN’e Oğan’ın isteklerine boyun eğmeyeceğini söyledi" şeklinde bir yorum cümlesi aktardığı, bu yorum cümlesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiymiş gibi servis edildiği belirtildi.

'YSK, bazı partilerin oyunu sisteme eksik giriyor' iddiası
Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "YSK, bazı partilerin oyunu sisteme eksik giriyor" görüntüleriyle ilgili iddianın da doğru olmadığı bildirildi.

İddiaya konu görseller incelendiğinde, yanlış veri gösteren ekranın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sistemine değil, CHP sistemine ait olduğunun açıkça görüldüğü vurgulandı.
Bültende, bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Anadolu Ajansı verileri bir siyasi partiden alıyor" iddiasına ilişkin de şunlar kaydedildi:

Bakmadan Geçme