Dedemden İlham Alarak Yola Çıktık

Çanakkale'de şehit olan büyük dedesinin anısını yaşatmak ve milli şuura katkı sağlamak amacıyla Çanak Kale Şehitleri Derneği'ni kuran Rıza Yağar, dernek başkanlığını üstlenerek önemli açıklamalarda bulundu.

Osmanlı sınırları içinde olan her eli silah tutanın Çanakkale Savaşı'na destek verdiğini vurgulayan Yağar, bugün Filistin'den, Yemen'den, Bosna'dan, Üsküp'ten ve Türkiye Cumhuriyeti'nin illerinden her haneden bir şehit olduğunu belirtti. Çalışmalarına destek isteyen şehit yakınlarını beklediklerini ifade eden Yağar, isimlerini bilmelerinin yeterli olacağını ve şehitlerin nerede ve nasıl şehit düştükleri hakkında bilgi almak isteyenlerin derneğe başvurmalarını beklediklerini dile getirdi.

Dernek bünyesinde, o dönemde kullanılan eşyalar ve malzemelerden oluşan bir müze bulunduğunu aktaran Yağar, herkesi buraya bir çay içmeye davet etti.

Yağar, derneğin kuruluşunu şu sözlerle açıkladı: "Ben de torunu olarak yıllarca dedemin adını taşımanın gururu ve vatanımızın nasıl zorluklarla kazanıldığı bilinciyle hayatıma devam ederken, bir Çanakkale Şehidi yakını olarak yıllar sonra dedemin adına Türkiye Şehitlerini Anıyor Programı'nda etkinlik düzenlendi ve Genel Kurmay Başkanlığı tarafından ONUR belgesi aldım."

Son zamanlarda ülkedeki iç ve dış güçlerin oyunlarını gördükçe milli şuura sahip çıkmanın ve birlik beraberlik içinde değerlere sahip çıkmanın önemini vurgulayan Yağar, bu düşüncelerle dernek kurma kararı aldığını belirtti. Kısa sürede duyarlı vatandaşların bir araya gelerek milli şuurla faaliyetlere katılmaya başladığını ifade eden Yağar, geçmişi yad edip geleceği şekillendirmek umuduyla çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Bakmadan Geçme