• Haberler
  • Politika
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı 3 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı 3 saat 15 dakika sürdü.

Kabine Toplantısı sona erdi. İhtiyaç sahiplerine yönelik 900-2 bin 500 lira olarak ödenen doğal gaz desteği, 1500-3 bin 500 liraya yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı:

Terör belasından Türkiye'yi tamamen kurtarmakta kararlıyız.

Türkiye'nin güneyinde, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bir terör yapılanmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tel Rıfat başta olmak üzere teröristlerin kümelendiği sınırımıza yakın alanları da eninde sonunda güvenli hale getireceğiz.

Operasyonlarımız neticesinde bitkisel hayata giren bölücü terör örgütünü canlandırma, yeniden palazlandırma çabalarının farkındayız.

(Terörle mücadele) Kimin ne yaptığını, kiminle iş tuttuğunu çok iyi biliyoruz. Bir gece ansızın gelerek bu senaryoları yırtıp atmaktan çekinmeyiz.

 Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz. Hiçbir ekonomik ve ahlaki temeli olmayan fiyatlandırma davranışları yerini rasyonel fiyatlamalara bırakmaya başladı.

2023'ün 9 aylık döneminde ekonomimiz yüzde 4,6'lık büyüme kaydetti. Kaliteli, sürdürülebilir büyüme hedefimizden en küçük bir sapma yoktur.

Kaliteli ve sürdürülebilir büyüme hedefinden en küçük sapma yok.

Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasıyla ilgili yasal süreç tamamlandı. Üniversite öğrencilerimize verdiğimiz teknoloji desteği sözümüzü tuttuk.

Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde hem genel ekonomik dengeyi sarsmayacak hem de onların kayıplarını telafi edecek bir artış yapılacak.

(Asgari ücret) İstihdama zarar vermeyecek şekilde süreç ilerleyecek.

İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile süreç yönetilecek

İsrail, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Filistin coğrafyasında uyguladığı her zulmün hesabını verecektir. Bundan kaçış yok, Netanyahu nereye kaçar bilemiyorum.

Netanyahu yönetimine bu cüreti veren Batılı ülkeler de aynı akıbeti paylaşacaktır.

İsrailli yöneticiler er ya da geç insanlık mahkemesinde yargılanacak, hak ettiği cezaları çekecek, tarihin çöplüğündeki yerlerini alacaklardır.

Batının etekleri altına saklanan İsrail yönetimi, zulmünü ne kadar tırmandırırsa sonuçta ödeyeceği bedeller de o kadar ağır olacaktır.

Masum çocukları, kadınları, yaşlıları ve çaresiz insanları en modern savaş araçlarıyla öldürmek İsrail yöneticileri gibi korkaklara mahsus bir zavallılıktır.

 Kentsel dönüşüm konusu Türkiye için tartışmasız bir beka meselesidir. Bu dönüşümü siyasete alet etmek ülkemize ihanet etmek demektir.

(Kentsel dönüşüm yasası) Düzenlemenin tek amacı dönüşüm sürecini hızlandırmaktır.

Depreme dayanıklı binalar yapmak afete karşı tek çözümdür.

Amacımız, İstanbul'da her yıl 350 bin konut inşa ederek, 5 yıl içinde acil dönüşüm gerektiren tüm binaları yenilemektir.

(Kentsel dönüşüm)Yeni kanunla getirilen düzenlemelerde herhangi bir rant sağlama amacı veya hak sahiplerinin başka bölgeye gönderilmesi söz konusu değildir.

Hiç kimsenin ülkemizi depreme hazırlamadaki en önemli aracımız olan kentsel dönüşüm projelerini dinamitlemesine ve yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz

"İsrail aklını başına alsın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 

Gazze'deki bir avuç sivil karşısında yüreği de bacağı da titreyen İsrail'in, gerçek bir orduyla, gerçek bir güçle karşı karşıya geldiğinde paramparça olacağı muhakkaktır.

İsrail yönetiminin böyle bir acı akıbete gerek kalmadan bir an önce aklını başına toplamasını ümit ediyoruz.

Bakmadan Geçme