Erzincan İliç'teki Maden Sahasında Çalışmalar Sorunsuz Sürüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan İliç ilçesindeki maden sahasında çalışmaların kesintisiz devam ettiğini ve yapılan analizlerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan İliç ilçesindeki maden sahasında çalışmaların devam ettiğini ve yapılan analizlerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İliç ilçesindeki madende meydana gelen toprak kayması olayının ardından, 8 teknik ekibin bölgeye sevk edildiği ve bu ekiplerin çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğü vurgulandı. Her gün 9 ayrı noktadan alınan numunelerin 3 ayrı laboratuvarda analize gönderildiği, bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı ifade edildi. Ayrıca, bölgedeki hava kalitesinin de 2'si tesis yakınında, 4'ü İliç'te olmak üzere toplam 6 hava kalitesi izleme istasyonunda sürekli takip edildiği ve hava kalitesinde siyanür kaynaklı bir olumsuzluğun tespit edilmediği bildirildi.

Bölgedeki toprak kayması sonucu akan malzemenin geçici olarak depolanacağı alanların belirlendiği ve mevcut alanda sızdırmazlık şartlarının sağlandığı, bölgeye akan malzemenin hazırlanan alana transferinin başladığı da açıklamada yer aldı.

Bakmadan Geçme