Bel ve Bacak Ağrıları Bel Fıtığının Habercisi Olabilir

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Akkurt, bel ve bacaklarda hissedilen ağrı ve uyuşmanın bel fıtığı belirtisi olabileceğini ifade etti.

Belden bacaklara doğru yayılan ağrıların dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Akkurt, bu tür ağrıların yaşam kalitesini ve iş gücünü olumsuz yönde etkileyebilecek sağlık sorunları arasında yer aldığını belirtti.

Opr. Dr. İbrahim Akkurt, bel fıtığı oluşumunun her yaş grubunda görülebileceğini söyledi. Belirli omur aralıklarında, özellikle L4-L5 ve L5-S1 bölgesinde, sinirlerin sıkışmasına yol açabilecek bel fıtığının, hareketli omur segmentlerinde sık rastlanan bir durum olduğunun altını çizdi. Akkurt, bu durumun erken teşhis edilerek sağlık kuruluşlarına başvurulması ve uygun tedaviye başlanması gerektiğini dile getirdi.

Bel fıtığı konusunda uyarılarda bulunan Opr. Dr. İbrahim Akkurt, bel ağrısının bu sağlık sorununun ilk işaretlerinden biri olduğunu belirtti. Bel ağrısının ardından kalça ve bacaklara yayılan ağrıların, diskin sinir üzerinde baskı yapması sonucu meydana geldiğini aktardı. Özellikle ağrının ayaklara yayılması ve kuvvet kaybı yaşanması durumlarında, vakit kaybetmeden tıbbi yardım alınması gerektiğini ifade etti.

Söz konusu semptomlarla karşılaşan kişilerin derhal bir doktora başvurması gerektiğine dikkat çeken Akkurt, tedavi yöntemlerinin hastalığın durumuna göre değişiklik gösterebileceğini söyledi. Bireysel duruma bağlı olarak mikro cerrahi gibi yöntemlerin tercih edilebileceğini ifade eden uzman, çok seviyeli veya daha ileri durumlarda farklı cerrahi müdahalelerin gerekli olabileceğinin altını çizdi. Akkurt, ayrıca, ağrı ve uyuşmaların bir sinir cerrahisi uzmanı tarafından muayene edilerek MR görüntüleri ile değerlendirilmesinin öneminin üzerinde durdu.

Bakmadan Geçme