Almanya'nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da bir Türk seyahat acentesini kundaklama girişimine ilişkin, Almanya'nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil dedi.

Almanya'nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da bir Türk seyahat acentesini kundaklama girişimine ilişkin, "Almanya’nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil" dedi.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın Stuttgart kentinde bir Türk seyahat acentesini kundaklama girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde bir Türk vatandaşa ait seyahat acentesinin kundaklanmasının ardından iş yeri sahibini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Aradım ’Geçmiş olsun, devletimiz yanınızda’ dedim ve şikayette bulunup bulunmadığını sordum. Bana verdiği cevap çok önemli. ’Bugüne kadar bize yönelik özellikle PKK’nın ve ırkçıların hangi saldırısının hesabı soruldu, aydınlatıldı, güvenmiyorum bunlara’ dedi. Kaç tane ırkçı saldırı oldu, camilere saldırı oldu. İşte Soligen olsun, birkaç sene önce Frankfurt’ta vatandaşlarımızı taradılar öldürdüler. Hiçbiri aydınlatılamıyor. Benim Avrupa, Almanya karşıtlığım yok. Ben her ülkeyle iyi geçinmek isterim. Almanya’nın bu konularda maalesef sicili temiz değil. İlgili bakana da söyledim, İçişleri Bakanına da söyledim gittiğimde, şimdiki bakana da söyledim. Irkçı ve İslami motifli saldırıların hiçbiri aydınlatılmadı“ diye konuştu.

Bakmadan Geçme