• Haberler
  • Spor
  • Azerbaycan bayrağının yakılması, bizi daha çok hırslandırdı

Azerbaycan bayrağının yakılması, bizi daha çok hırslandırdı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü (İBBSK) sporcusu Hakan Şükrü Kurnaz, Avrupa Halter Şampiyonası öncesinde Azerbaycan bayrağının yakılmasının mücadele hırsını perçinlediğini dile getirerek, 'Sporcu arkadaşlarım ile birlikte madalyalarımızı Azerbaycanlı kardeşlerimize hediye ettik. İnşallah onlar da mutlu olmuşlardır' dedi.

Azerbaycan bayrağının yakılması, bizi daha çok hırslandırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda erkekler 96 kiloda yarışan ve koparmada 170 kiloluk kaldırışıyla Avrupa ikinciliği elde eden İBBSK sporcusu Hakan Şükrü Kurnaz, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulundu.

Altın madalya için elinden geleni yaptığını vurgulayan Hakan Şükrü Kurnaz, “Geçtiğimiz günlerde Ermenistan’da düzenlenen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda koparmada 170 kilogram kaldırarak Avrupa ikincisi oldum. Turnuva boyunca toplam 361 kilogram kaldırmam beni dördüncülüğe atadı ama bir şekilde başarı elde etmeyi başardım.

Yarışma öncesi gerçekleştirilen açılış etkinliklerinde Ermenistan vatandaşlarının Azerbaycan bayrağını yakması, mücadele hırsımızı perçinledi. Hedeflerimi en üstte tutarak yarıştım. Altın madalyayı kazanmak için elimden geleni yaptım. Netice olarak ikincilik elde ettim. Buna da şükür. Sporcu arkadaşlarım ile birlikte madalyalarımızı Azerbaycanlı kardeşlerimize hediye ettik. İnşallah onlar da mutlu olmuşlardır” diye konuştu.

“Dünya Şampiyonası’nda madalyanın rengi altın olacak”
Asıl hedeflerinden bir tanesinin olimpiyat kotası almak olduğunu dile getiren Kurnaz, “İki yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün bünyesinde yer alıyorum. Başta başkanım olmak üzere çalışmalarımızda bizler için ellerinden geleni yapan antrenörlerimiz ve kulüp çalışanlarına teşekkür ediyorum. Önümüzde Büyükler Dünya Şampiyonası var. İnşallah madalyamızın rengi altın olacak. Daha sonra da olimpiyat kotası alarak olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme