ABD'de 11 yaşındaki çocuğu yardıma çağırdığı polisler vurdu

ABD'de 11 yaşındaki çocuğu yardıma çağırdığı polisler vurdu: 'Yetişkin sanmış olmaları imkansız'

ABD'de 11 yaşındaki çocuğu yardıma çağırdığı polisler vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD'de 911'i arayarak yardım isteyen 11 yaşındaki siyah erkek çocuğu, gelen polislerin kendisine ateş açmasıyla ağır yaralanarak ölümün eşiğine geldi. Avukatı "Çocuğun bir yetişkinle karıştırılmasının imkanı yok" diyerek 'tam ve şeffaf soruşturma' istedi. Polis memurunun işten atılması ve hesap vermesi için miting düzenlenecek.

Silahsız siyah George Floyd'un 25 Mayıs 2020'de Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde ensesine çöken polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülmesinin yarattığı protesto dalgasının üzerinden 3 yıl geçerken, ABD'de değişen pek bir şey yok.
Mississippi eyaletinin Indianola şehrinde annesinin talebi üzerine 911 acil durum hattını arayarak yardım isteyen 11 yaşında erkek çocuğu, gelen polislerin kendisine ateş açmasıyla neredeyse öldürülüyordu.

Hastanede tedavisi tamamlanan Aderrien Murry isimli erkek çocuğun avukatı Carlos Moore, "Çocuğun bir yetişkinle karıştırılmasının imkanı yok" diyerek müvekkiline ateş açılmasıyla ilgili 'tam ve şeffaf soruşturma' istedi.

Annesi Nakala Murry ve Mississippi Soruşturma Bürosu'na göre Aderrien cumartesi sabahı 911'i arayarak evde iç karışıklık ihbarı yaptı, bunun üzerine gelen Indianola Polis Teşkilatı'nın memuru tarafından göğsünden vuruldu.

İhbar 1.83 metreden uzun bir yetişkin içindi

CNN'e konuşan avukat Moore, '911'e 1.83 metreden uzun bir yetişkin için ihbarda bulunan Aderrien'in boyunun yaklaşık 1.50 metre olduğunu, dolayısıyla çocuğun polis memuru tarafından yetişkin sanılmasının imkanı bulunmadığını' belirtti:

"Bu 11 yaşındaki çocuk, göründüğü gibi yaklaşık 1.50 metre uzunluğunda. Bu yüzden polis memuru onu yetişkinle karıştırmış olamaz. Yani ne olduğunu bilmiyoruz, ancak bu memurun eylemlerinin umursamaz, çok umursamaz olduğunu ve can kaybına yol açmasına ramak kaldığını biliyoruz."

'Yanlış hiçbir şey yapmadı, yaptığı her şey doğruydu'

Moore, 'annesinin yardım için polisi araması ricasını yerine getiren iyi bir öğrenci olarak' söz ettiği Aderrien'in polis tarafından vurulduğu sabah 'her şeyi doğru yaptığını' söyledi.
Avukat öncesinde yaptığı açıklamada şunu vurguladı:

“Hiçbir çocuk, korumaya ve hizmet etmeye yeminli kişiler tarafından böyle bir şiddete maruz bırakılmamalı. Bu genç çocuk ve ailesi için adalet talep etmeliyiz. Bunun gibi başka bir anlamsız trajedinin yaşanmasına izin veremeyiz. Kolluk kuvvetlerimizden değişim ve hesap verebilirlik talep etmek için bir topluluk olarak bir araya gelmeliyiz."

Bakmadan Geçme