23 ülke resmen BRICS'e katılma isteğini bildirdi

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor, 23 Ülkenin BRICS'e Katılmak İstediğini Duyurdu

23 ülke resmen BRICS'e katılma isteğini bildirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor, BRICS'e katılmak isteyen 23 ülkenin liderlerinden resmi ilgi beyanlarını aldıklarını duyurdu. Ayrıca, daha fazla ülkeden de BRICS'e üyelik olasılığıyla ilgili gayri resmi başvuruların alındığı belirtildi.

Cezayir, Arjantin, Bangladeş, Bahreyn, Belarus, Bolivya, Küba, Mısır, Etiyopya, Honduras, Endonezya, İran, Kazakistan, Kuveyt, Fas, Nijerya, Filistin, Suudi Arabistan, Senegal, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Venezuela ve Vietnam gibi ülkelerin BRICS'e katılmak için resmi ilgi gösterdikleri kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Pandor, bu yüksek ilginin BRICS'in Küresel Güney ülkelerinin çıkarlarını savunan lider bir kuruluş olduğunu teyit etti. BRICS ülkeleri olan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın yanı sıra daha fazla ülkenin katılımıyla bu örgütün etkinliğinin artması hedefleniyor.

Bu adım, dünya genelindeki ülkelerin BRICS'in ekonomik ve siyasi platformunda daha aktif bir rol oynamak istediklerinin bir işareti olarak değerlendiriliyor. BRICS, bu yeni üye talepleriyle birlikte daha geniş bir coğrafyada etkinliğini artırarak küresel işbirliği ve kalkınma alanlarında önemli bir aktör haline gelmeyi sürdürecektir.

Bakmadan Geçme